Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Raw coconut “cheesecake” bites
30 jul 2013

Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik deze heerlijke zoete treats moet noemen… maar ik ben bij vergelijkbare recepten vaker de term ‘cheesecake’ tegengekomen en ook al heeft het niks met cheese te maken, deze benaming vind ik wel toepasselijk! De taartjes hebben namelijk een hardere bodem en een zachtere vulling. Al is dit recept wel gezonder dan een gemiddelde cheesecake denk ik! Je hebt er weinig voor nodig, en het resultaat is heerlijk!

008-2
009
001

018
004

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 12 (ontpitte) dadels
  • 2 handen cashewnoten
  • 3 el cashewpasta
  • ½ el chiazaadjes

Voor de vulling:

  • 10 (ontpitte) dadels
  • 1 hand cashewnoten
  • 1-2 el kokosrasp
  • ¼ cup kokosmelk
  • 1 el kokosvet (gesmolten)
017
023
008
011

Wat moet je doen?

Eerst:

  1. Ontpit de dadels en snij ze in stukjes.
  2. Snij/hak de cashewnoten in kleine stukjes.
  3. Mix in een blender/keukenmachine (ik gebruik mijn Magic Bullet) samen met de cashewpasta en de chiazaadjes.
  4. Verdeel dit ‘deeg’ over zes cakevormpjes (ik zette ze in een muffinvorm) en druk het in de vorm.

Daarna:

  1. Snij/hak de dadels en cashewnoten in stukjes. 
  2. Smelt het kokosvet.
  3. Blend samen met de kokosmelk en kokosrasp tot het mengsel glad genoeg is (hoeft niet perfect).
  4. Verdeel het mengsel over de zes ‘bakjes’ die je hebt gemaakt.
  5. Zet het geheel in de koelkast voor een paar uur & daarna: enjoy!

Deze bites zijn echt heel erg machtig; na één zo’n ding zit je al vol! Maar oh, wat zijn ze heerlijk. Aanrader!

xoxo2

30 jul 2013 / In de keuken

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy