Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

FollowHappy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)

Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


CategorieënDisclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Pretty healthy maple chia cupcakes
5 jul 2013

Voor woorden als cupcakes en muffins word ik altijd blij, vooral als ze gepaard gaan met dingen als suikervrij en lactosevrij! (deze cupcakes zijn ook nog eens glutenvrij) En waar ik dan nóg blijer van word, is als het recept voor die cupcakes een succes is en ze ook nog eens heerlijk smaken. Dit recept maakte mij in ieder geval zeer gelukkig. Vooral omdat één van de ingrediënten ahornsiroop is… dat is voor mij altijd een plus (want: lekkerste dat ik ooit heb geproefd). Ik kwam het tegen op Instagram en heb het een beetje aangepast naar mijn wensen 🙂

006
008
010

011
013

Wat heb je nodig? (voor 6 cupcakes)

Note: bij dit recept werkte ik met ‘cups’ als maat, ik werk zelf met een setje van vier verschillende formaten dat ik kocht bij de Albert Heijn (deze; je ziet ze ook op de foto’s!).

 • 1 cup amandelmeel
 • ½ theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • ¼ cup ahornsiroop
 • 2 tl vanille-extract
 • sap van een halve citroen
 • ¼ cup olijfolie
 • 1 eetlepel chiazaadjes
005
004
001
003

Zien ze er niet al heerlijk uit?!

Wat moet je doen?

Note: de chiazaadjes zijn optioneel… maar wel heel gezond! 😉

 • Verwarm je oven voor op 180˚C.
 • Doe het amandelmeel samen met de bakpoeder in een kom.
 • Mix hier de eieren, de ahornsiroop, de vanille en het citroensap doorheen.
 • Doe daarna de olijfolie er langzaam bij en mix.
 • Roer dan de chiazaadjes door het beslag.
 • Bak de cupcakes 22-25 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Het amandelmeel, de chiazaadjes en de ahornsiroop zijn alledrie te koop bij natuurwinkels. Al kun je ahornsiroop ook wel vinden bij sommige vestigingen van Albert Heijn! En oooh, neem tijdens het bakken stiekem een lepel vol ahornsiroop… dat spul is hemelsJe huis gaat er ook heerlijk naar ruiken als de cakejes in de oven staan 😉 Ik verklaar hierbij dit recept tot een succes: zeker voor herhaling vatbaar!

xoxo2

«
»© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy