Pretty healthy chocolate mousse

Ik kocht laatst een aantal avocado’s, die op een gegeven moment natuurlijk allemaal tegelijkertijd perfect rijp waren. Aangezien ik niet van plan was er zoveel in één keer te eten – hoe lekker ik ze ook vind – besloot ik me een keer te wagen aan het maken van chocolademousse met avocado’s. Ik kwam het al vaker tegen en was er erg benieuwd naar geworden, dus het werd tijd het aan de slag te gaan! Je kunt het waarschijnlijk al raden: het recept was geslaagd, het was heerlijk en de textuur perfect.

025
034
032

029
030

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe avocado’s
  • iets minder dan 1 cup cacaopoeder
  • ¼ cup (biologische) honing (+ nog ongeveer 1 tl)
  • 2-3 el kokosmelk
  • 2 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
035
024
026

Wat moet je doen?

  1. Prak & mix de avocado’s in een grote kom samen met de cacaopoeder, honing, het zout en de vanille.
  2. Stop dit mengsel in je blender/keukenmachine en voeg om het geheel wat dunner te maken de kokosmelk toe. Blend tot het mengsel glad is.
  3. Enjoy!

Ik kwam het recept tegen op deze website en heb ‘m een heel klein beetje aangepast. Wat was deze chocolademousse lekker zeg! Het is wel heel erg machtig, dus pas op dat je niet te veel in één keer eet ;) De mousse is zo’n drie dagen houdbaar in de koelkast. Als je avocado’s in huis hebt en je van chocola houdt: maak dit! Aanrader!

xoxo2

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴