Pannenkoeken bakken gaat niet altijd zo goed
006

Ooit voelde ik me een beetje de Queen of Pancakes, want toen maakte ik ze bijna elke dag en ja, dan word je er toch vrij goed in ;-) Oké, dat het niet altijd perfect ging dat bewees ik hier al, maar de meeste tijd lukten mijn pannenkoeken hartstikke goed! Maar goed, ik ben een beetje van mijn troon gevallen, want ik bak ze nog maar heel weinig. Laatst had ik er heel erg zin in en ik had grootse plannen voor de saus: een beetje leftover mascarpone, fruit en honing. Toegegeven: het ziet er wel heel erg leuk uit, maar het proces was allesbehalve soepeltjes.

Goed, het begon al met het maken van het beslag: ik wist ineens niet meer hoe het moest. Hoe maak ik pannenkoeken?!?! Dan heb ik er toch weer een recept bij nodig, maar ik ben zo iemand die recepten áltijd wel aanpast. Dus dan doe ik het toch nog een beetje op de gok, want niet alle ingrediënten werken hetzelfde. Ik wilde er wel redelijk gezonde pannenkoeken van maken, dus ik gebruikte sowieso al gewoon havermout in plaats van meel. Oké ja, dat werkt dus niet hetzelfde inderdaad. Dus ik gooide er nog wat gewone bloem bij.

Het beslag zag er goed uit, de pan was verwarmd, de (vegan) boter al gesmolten: tijd om te bakken. OH MY, waarom blijven sommige pannenkoeken toch zó erg plakken in de pan?! Ik kreeg ze dus niet makkelijk gedraaid. Het beslag hoopte zich in het midden op en zo kreeg ik een dik midden en een hele dunne buitenrand. Voor de saus improviseerde ik: bevroren bosvruchten in een pannetje, honing erbij, wat mascarpone erdoorheen roeren…. het zag er in ieder geval mooi roze uit:

002
005

Ja, dat ziet er wel lekker uit nietwaar? Het viel tegen, de pannenkoeken waren niet zo smaakvol en de saus was véél te zoet. Was ik tóch uitgeschoten met de honing. Nee, die titel Queen of Pancakes is niet meer van mij ;-) Maar ik blijf lekker bakken, natuurlijk. Wie weet perfectioneer ik ooit hét pannenkoekenrecept!

Zo’n ‘foutje’ met het vervangen van ingrediënten maakte ik trouwens ook met kerst toen ik koekjes ging bakken. Een paar uur eerder vroeg mijn vriend of we nog genoeg eieren hadden, want hij ging een omelet maken als lunch. Ja, nog vijf zelfs!! Riep ik enthousiast. En toen ging ik koekjes bakken en je kunt wel raden wat ik nodig had: een ei. Er was geen winkel open natuurlijk. Tja, dan maakte ik wel een “flax egg” (vegan ‘ei’ van lijnzaad met water), geen probleem! Toch wel, want de koekjes waren zó droog dat we ze niet weg kregen, hoe goed de smaak ook was. Die omelet was overigens heel lekker.

Gaat het bij jou wel eens mis met bakken?

xoxo2

gepost op 10/01/2016 in Dagelijks leven

TAGS: ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴