Pancakes for lunch

Weet je wat ik nog nooit helemaal zelf heb gedaan? Pannenkoeken bakken! ;) Het blijkt toch veel makkelijk dan ik dacht, haha! Ik besloot laatst als lunch een paar pannenkoekjes te bakken, simpel & heel lekker! Ik heb een recept gebruikt dat ik vond, speciaal voor pannenkoeken voor één persoon. Kijk hieronder voor het recept! Het maakt ongeveer 3 kleine pannenkoeken (afhankelijk van hoe dik/groot je ze maakt, natuurlijk).

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels melk (ik heb sojamelk gebruikt)
  • snufje zout
  • boter/margarine voor het bakken in de pan

Wat moet je doen?

  1. Doe de bloem, het ei en een beetje zout in een kom.
  2. Voeg al roerend de melk toe.
  3. Smelt een beetje boter in en koekenpan.
  4. Schep wat van het beslag in de pan.
  5. Bak tot de bovenkant nog wel licht is, maar niet meer helemaal vloeibaar, draai dan de pannenkoek om en bak nog heel even!

Wat kun je erop doen?

Suiker en stroop zijn natuurlijk onder andere bekend beleg voor pannenkoeken, maar aangezien ik geen suiker eet, heb ik gekozen voor wat anders. Misschien een beetje apart, maar het was wel heel erg lekker! Tijdens de lunch koos ik voor een beetje appelmoes op de pannenkoeken. Uiteindelijk bakte ik nog meer pannenkoeken als avondeten, en daar deed ik wat brie met honing op. Lekker!

Bak jij weleens pannenkoeken? Wat doe je er dan op?

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴