Over hoe mijn liefde voor nagellak veranderd is
002

Twee jaar lang was ik verslaafd aan nagellak. Nagellak kopen dan hè. En mijn nagels lakken, want dat deed ik elke dag. Ik hield netjes in een Excel-bestand bij welke nagellakjes ik allemaal in mijn bezit had en met welke ik mijn nagels lakte. Echt? Ja, echt, dat deed ik. Vond ik leuk om te doen. Ik heb sowieso op het ‘hoogtepunt’ meer dan 300 potjes nagellak in mijn verzameling gehad. Driehonderd!!! En dan ook bijna allemaal gedragen én ik wist volgens mij tot aan 250 stuks precies welke ik had. Diagnose: nagellakverslaafd!

Die potjes nagellak heb ik nog steeds bijna allemaal, maar ik gebruik nog maar een klein deel. In mijn Helmer-kastje van Ikea (hét kastje om je nagellak in op te bergen) zitten nu twee lades vol met nagellak die ik weg wil doen. In één andere la zit een heleboel nagellak die ik in eerste instantie wilde houden, maar die ik eigenlijk ook niet meer gebruik. De nagellak die ik wél gebruik heb ik inmiddels verplaatst naar mijn make-upkastje.

001

Maar waarom koop ik nu al bijna twee jaar amper meer nieuwe nagellak? Ik weet precies hoe dat komt. Drie jaar geleden begon voor mij een avontuur: ik ging een half jaar wonen en werken (stage lopen) op Curaçao. Het was toen een lastige opgave: welke nagellak ga ik dan in hemelsnaam meenemen daarheen?! Hoe kon ik nou kiezen? Volgens mij nam ik er uiteindelijk een stuk of vijftien (!!) mee, maar eenmaal daar heb ik er daarvan maar twee of drie regelmatig gebruikt. Ik lakte mijn nagels daar ook niet veel, ik hield me daar liever bezig met andere dingen.

Toen ik een half jaar later weer thuis in Nederland was – wel een paar Essie-nagellakjes rijker, want ze waren zo goedkoop daar -, was mijn liefde voor nagels lakken verdwenen en die bleef ook een beetje weg… dat had ik niet verwacht. Ik realiseerde me sowieso dat ik écht wel genoeg nagellak had in elke kleur die ik maar wilde, dus nieuwe hoefde er niet bij. Bovendien had ik ook ineens wat minder geld (want geen inkomen) en was ik het regelmatig lakken een beetje afgeleerd denk ik ;-)

005

Don’t get me wrong: ik hou nog steeds heel veel van mooi gelakte nagels en er is geen dag waarop ik kale nagels heb, maar ik doe nu gerust 1 à 2 weken met een manicure. (Dat het er na een week al niet meer zo mooi uitziet laat ik even achterwege… shhh!) Een kleurtje verveelt me ook niet zo snel als het eerst deed. Ik heb gerust twee maanden achter elkaar steeds een ander (of hetzelfde) kleurtje rood op mijn nagels. Dat was weleens anders… dan lakte ik soms wel twee keer per dag omdat ik het kleurtje tóch niet leuk vond op dat moment. ;-)

Ik ben nu zo’n beetje overgestapt naar 2 verschillende merken nagellak die ik alleen nog maar gebruik. Als je mijn blog al langer volgt kun je misschien wel raden welke merken dat zijn… Essie en OPI! En stiekem gebruik ik het liefst alleen nog maar Essie; ik ben zó tevreden over Essie’s lakjes. Ze lakken zo makkelijk en het allerbelangrijkste: droog voor je het weet!

Tja, en nu heb ik dus een paar lades vol nagellak die ik niet meer hoef… en daar wil ik jullie blij mee maken, als er interesse in is! Ik ga ze allemaal op de foto zetten en dan komt er een blogsale hier voorbij! Dusse, stay tuned hiervoor!

Herinner jij mijn nagellakverslaving nog? En hoe zit het met jouw liefde voor nagellak?

xoxo2

gepost op 2/09/2015 in Nagellak + Persoonlijk

TAGS: , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴