Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


My favorite healthy snack recipe!
7 dec 2013
005

Jongens, wat heeft dit lang  geduurd! Al in september zette ik deze foto op Instagram, met als mededeling “binnenkort op mijn blog”. Aiii! Sorry about that. Ik wil het recept nog steeds héél graag met jullie delen, want ik vind het een fantastische snack & maak het regelmatig!

007

Het is echt een supersimpele manier om lekkere én gezonde, zoete snacks te maken, je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig:

Kokoscrème, noten en rozijnen.

(en schattige kleine cakevormpjes)

006

Voor dit recept heb je 1 pakje (200 gram) kokoscrème nodig en ongeveer 200 gram noten en rozijnen (de verhouding kun je zelf naar smaak bepalen!). Noten die ik gebruikte: pecannoten, cashewnoten, macadamianoten en walnoten.

001

Oké, en dan?

  • Smelt de kokoscrème in een pannetje op laag vuur (zodat het niet bruin wordt).
  • Hak ondertussen de noten in kleine stukjes. Al kun je ook hele noten gebruiken, het is maar wat je wilt! Ik maak ze altijd kleiner.
  • Als de crème is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de noten en rozijnen toe. Roer alles door elkaar.
  • Ben je tevreden met de verhouding crème/noten/rozijnen, dan kun je je mengsel in de vormpjes gieten! Je kunt er ook voor kiezen om het geheel in een ovenschaal (met bakpapier erin) te doen.
  • Stop de vormpjes in de koelkast en laat ze daar een paar uur staan, tot de kokoscrème weer hard geworden is.
  • De belangrijkste stap: geniet ervan!
004 

003

TIPS: Strooi voor je het in de koelkast stopt wat geraspte kokos over het geheel * Gebruik ook eens dadels en/of cranberries in plaats van of samen met de rozijnen * Probeer het eens met maar één soort noot * Tot twee weken houdbaar in de koelkast, in een gesloten verpakking (bakje of plastic zakje) * Niet té veel achter elkaar eten, want het is best calorierijk 😉 (het vult trouwens wel heel erg!)

De kokoscrème vind je bij Jumbo en bij Albert Heijn, maar vast ook bij andere supermarkten. Het staat tussen de Oosterse producten!

Ga jij dit een keer maken? (Zo ja, dan ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt – let me know!)

xoxo2

7 dec 2013 / In de keuken

TAGS: , ,

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy