In the kitchen: vegan banana muffins
003-2

Ja, ik ben aan het experimenteren in de keuken! Nee, ik ben geen veganist, maar ik probeer het liefst wel zo vaak als kan zo te eten. Ik vermijd vooral melkproducten, eigenlijk met als belangrijkste reden dat ik er niet zo goed tegen kan en er buikpijn van krijg. Anyway, ik keek laatst weer een keer de documentaire Forks Over Knives (aanrader, echt!) en raakte geïnspireerd. Op hun website vond ik een recept voor bananenmuffins. Banaan, muffins, gezond… what’s not to like? Precies! Ik vond ze zo geslaagd, dat ik vandaag het recept met jullie wil delen!

012
013
017
015
Dit heb je nodig (voor 6 muffins):
 • 2 rijpe bananen
 • 1 cup havermeel (gewoon havermout blenden tot het meel is!)
 • ¼ cup ongezoet appelsap (ik gebruikte appel-aardbeisap)
 • ¼ cup ongezoete appelmoes
 • 1 el (gebroken) lijnzaad
 • ½ tl kaneel
 • ¼-½ tl vanille-essence
 • ¼ el appelazijn
 • ½ tl bakpoeder
011
014
009
006
007
Dit moet je doen:
 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Als je nog geen meel hebt: blend havermout tot het meel is.
 3. Mix alle droge ingrediënten in een kom.
 4. Blend de bananen tot een gladde substantie.
 5. Voeg de appelsap, -moes en -azijn toe en blend nog een keer.
 6. Mix het mengsel met de droge ingrediënten tot alles net goed gemixt is.
 7. Giet het mengsel in je cakevormpjes (of wat je ook wil gebruiken).
 8. Bak ze 20-25 minuten, of tot een prikkertje er weer schoon uitkomt! ;-)
008
004
001
002

Mmm, ik vond ze echt superlekker! Je moet eigenlijk wel lang genoeg wachten voordat je er een eet, want anders blijven ze nog te veel plakken aan het vormpje. Ik kon natuurlijk niet lang wachten en moest er bijna gelijk een proberen ;-) Maar echt: ze zijn ook nog lekkerder als je langer wacht! Het zijn bananenmuffins, maar ik moet zeggen dat ik de banaan niet overheersend vond. Precies goed! Ik ga zeker weten nog een keer maken… zo snel mogelijk, haha!

xoxo2

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴