In the kitchen: oven-baked butternut squash
014

Butternut squash, oftewel flespompoen… ik had het nog nooit geprobeerd! Ik had ze al vaker in de supermarkt zien liggen, maar pasgeleden was de eerste keer dat ik er twee besloot te kopen. Hier kon ik vast wat lekkers van maken! Flespompoen wordt volgens mij veel gebruikt in soepen, maar ik maakte er ‘patatten’ van, gekruid met wat rozemarijn en (een klein beetje) cajunkruiden. Kijk je mee naar het recept?

001
005
004
007

Ziet het er al goed uit? Het is een supermakkelijk recept! Dit is alles wat je nodig hebt:

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • cajunkruiden
  • (gedroogde) rozemarijn
  • zeezout
011
013

Wat je moet doen:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen. Snijd de pompoen door midden en verwijder (zoveel mogelijk) de draden in het midden.
  3. Snijd beide helften in reepjes. Dit is een beetje improviseren ;-)
  4. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, cajunkruiden en rozemarijn. Zoveel of zo weinig als je wilt.
  5. De pompoen gaat vervolgens voor 20-25 minuten in de oven.
  6. Voor je de stukjes eet, strooi je er nog een klein beetje zeezout overheen. Enjoy!

Ik at de pompoen als voorgerecht, met als main course rijstvermicelli met homemade tomatensaus. Qua smaak doet het me een beetje denken aan zoete aardappel. Ook al zo lekker!

Heb jij al weleens flespompoen geprobeerd? 

xoxo2

gepost op 30/07/2014 in In de keuken

«
»




Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴