Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


In the kitchen: chickpea + sun-dried tomato burgers
15 nov 2014
038

Yummm, dit zijn vegetarische burgers om je vingers bij af te likken 😉 Tenminste, dat is mijn bescheiden mening, haha! Ik was geïnspireerd en besloot eens wat te rommelen met mijn ‘standaard’ kikkererwtenburgerrecept. Het belangrijkste: ik voegde zongedroogde tomaatjes toe. Die vind ik zooo lekker, dus waarom niet in een burger verwerken?! Hierbij het recept voor jullie!

039
036
040

Wat heb je nodig? (voor 4-6 burgers)

  • 2 blikjes kikkererwten
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • olijfolie
  • havermout (voor textuur)
  • knoflookpoeder
  • cajunkruiden
  • peper
  • zout
035
042

Wat moet je doen?

Oké, even een kleine ‘waarschuwing’ van tevoren: ik ben nog steeds slecht in hoeveelheden bijhouden. Erg hè? Ik heb mijn best gedaan het zo goed mogelijk te onthouden! Maar ik wil je ook zeggen: het is best leuk om een beetje uit te proberen tot het werkt! 😉

  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken.
  2. Leg de zongedroogde tomaten (ongeveer 10-12 stuks) op een stuk keukenpapier en dep ze even. Snijd ze daarna grof klein.
  3. Er zijn verschillende manieren om alles tot een goede mix te krijgen: blenden, ouderwets zelf stampen of een staafmixer gebruiken. Daarom is stap 3: kies jouw methode!
  4. Mix de kikkererwten met ongeveer 2-3 eetlepels olie, 3 eetlepels havermout en kruiden naar smaak. Voeg de olie en havermout geleidelijk toe, zo kun je in de gaten houden of je eventueel meer of minder nodig hebt dan wat ik aangeef 😉
  5. Zet een pan met wat (olijf)olie erin op het vuur.
  6. Vorm met je handen de burgers. Maak ze zo groot of klein als je wilt!
  7. Bak ze tot ze stevig genoeg voelen aan beide kanten. Vergeet niet af en toe te draaien!
041
037

Looks good, right? Ikzelf at ze op (afbak) Italiaanse bollen, die ik belegde met mijn homemade vegan mayonaise, verse spinazie en verse tomaat. Klaar is kees! Klaar om te eten!

xoxo2

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy