Improvisatie in de keuken: vegan Aziatische noedelsoep
005

Ik eet alweer iets meer dan een week vegan! Het gaat hartstikke goed en ik vind het tot nu toe helemaal geen moeilijke verandering ten opzichte van mijn vegetarische ‘dieet’ hiervoor. (Binnenkort een uitgebreide post hierover!) Ik vind het eigenlijk alleen maar leuk! Ik ben lekker op zoek naar vegan eten, nieuwe opties en nieuwe recepten, heerlijk. De meeste tijd kook ik met een recept erbij, dat vind ik het makkelijkst. Maar héél af en toe heb ik zin om te improviseren in de keuken. Dit gerecht is daar het resultaat van!

Toevallig kocht ik vandaag een bakje met doenjang, een Koreaanse sojabonenpasta. Euh, wat? Die kun je dus gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken. Dat samen met een aantal leftovers in de koelkast vormde in mijn hoofd een soep, een Aziatische soep. Het is verder niet uit een specifieke keuken. Dit is pure improvisatie en het is nog gelukt ook. Al zeg ik het zelf. Ik hoop in ieder geval dat dit voor jou een fijne inspiratie is om ook eens zoiets te proberen! Of natuurlijk gewoon dit recept. ;-) Ik zou zeggen, kijk en lees verder!

006
015

Wat ik vond in de keuken/koelkast:
2 tofu-omeletjes die ik als lunch had gemaakt, een halve paprika, een klein restje koriander en een halve limoen. Oh en niet te vergeten: nog één portie ramen noodles. Perfect!

014
012
004
Wat heb je nodig?
 • 1 portie noodles naar keuze
 • 1 lenteui
 • ½ rode paprika
 • ¼ blok tofu
 • verse koriander
 • ½-1 tl doenjang (Koreaanse sojabonenpasta)
 • sesamolie
 • 1 el (geroosterde) sesamzaadjes
 • ½ tl gemalen korianderzaad
 • ½ tl gemalen komijnzaad
 • hot sauce
 • peper en zout
 • sojasaus (ongeveer een eetlepel, of naar smaak)
 • sap van een halve limoen
Wat moet je doen?
 1. Kook de noodles volgens de verpakking.
 2. Rooster je sesamzaadjes (in een droge pan!)
 3. Snijd de groenten, de koriander en de tofu in stukjes, blokjes, hoe je wilt.
 4. Doe het volgende in een grote kom: peper, zout (beide naar smaak), het korianderzaad en het komijnzaad.
 5. Let op je sesamzaadjes!
 6. Kook een halve liter water in je waterkoker.
 7. Giet je noodles af/spoel je noodles in een vergiet met koud water (wat er op de verpakking staat).
 8. Voeg nu toe aan de kom: 1) sesamolie, 2) de sojabonenpasta en 3) het kokende water. Mix eventueel met een lepel.
 9. Dan voeg je de rest van de ingrediënten toe en klaar is kees!

Tips enzo

 • Als je wilt, kun je je tofu van tevoren marineren en bakken in een pan, misschien dat je dat lekkerder vindt. Marineer bijvoorbeeld met een mix van sojasaus, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder (wees zuinig!) en sesamolie.
 • Je kunt met zo’n soep eigenlijk alle kanten op. Ik gebruikte bijvoorbeeld allerlei leftovers uit de koelkast die me lekker leken bij elkaar. Wat mij ook lekker lijkt hierbij: paddenstoelen! Shiitake bijvoorbeeld, yum.
 • Laat weg en/of voeg toe wat je wilt, daar is deze soep ideaal voor!
 • Je kunt altijd nog meer van iets toevoegen! Begin een beetje bescheiden en voeg naar smaak meer toe. :-)
011
010
008
003

xoxo2

gepost op 24/05/2016 in In de keuken

TAGS: , , , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴