Ik heb (eindelijk) een bril!
22 aug 2018 / Dagelijks leven
Jaaaren geleden (oké 6 jaar) heb ik eens een keer mijn ogen laten meten, maar toen viel het zo mee dat ik niet aan de bril (of lenzen) hoefde. Fast forward een paar jaar en het begon me toch een beetje te storen dat ik van een afstandje gezichten niet meer duidelijk zag en borden amper meer kon lezen. Maar me being me deed ik er niks mee, want ogen laten meten en een bril nemen vond ik een te lastige stap (want: anxiety)… ik heb het echt heel lang uitgesteld, tot een maand geleden. Ik maakte een afspraak bij Ace & Tate, probeerde wat brillen en koos er eindelijk een uit. En wat ben ik er blij mee!

Het begon er eigenlijk mee dat ik eens voor de grap de bril van een vriend opzette. Blijkt dat hij ongeveer dezelfde sterkte heeft als ik, want wauw, wat zag de wereld er ineens goed en scherp uit. Dat was de zogenaamde druppel: ik ging nu écht mijn ogen laten meten. Ik heb mijn bril eigenlijk alleen nodig wanneer ik in de verte moet kijken, dus als ik naar buiten ga. Voor tv-kijken gebruik ik ‘m ook wel, want dan zie ik het toch beter dan gedacht. De conclusie: ik ben er superblij mee, en ik ben ook trots dat ik het eindelijk heb gedurfd. (Klinkt misschien als iets wat helemaal niet lastig is, maar voor mij was het dat dus wel.) Natuurlijk maakte ik wat foto’s van mezelf met bril op, zodat ik ‘m eens goed kan showen. ;-)
Mijn sterkte valt trouwens op zich wel mee (-0,75 aan beide ogen), maar de bril maakt toch echt heel veel verschil! Ik kan nu eindelijk weer gezichten van mensen zien als ik buiten ben en hoef niet meer belachelijk dicht bij bordjes te komen om te kunnen lezen wat erop staat. Zo fijn!

«
»Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy