Ik bakte een bierbrood!
gepost op 14/04/2015 in In de keuken
011

Een bierbrood? Daar had ik nog nooit van gehoord! Ik was op een dag op zoek naar een recept voor het avondeten en ergens kwam ik bierbrood tegen. Een makkelijk recept en ik had alles al in huis, dus de beslissing was snel gemaakt: dat ga ik bakken! En een recept voor het avondeten heb ik ook nog gevonden, gelukkig ;-) Oh, ook niet geheel onbelangrijk: het bierbrood was erg geslaagd! Benieuwd naar het recept?

012
010

Dit heb je nodig:

 • 3 cups tarwebloem
 • 1½ eetlepel rietsuiker
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 355 ml bier (ik gebruikte Heineken)
001
005

Dit moet je doen:

 1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
 2. Vet een cakevorm in met wat (vegan) boter.
 3. Mix de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom.
 4. Voeg het bier toe en mix tot het lijkt op een deeg.
 5. Kneed de mix verder tot een mooi deeg.
 6. Dit gaat in de cakevorm en daarna 60 minuten in de oven
003
009
004

Mmm, ik vond het echt erg lekker! Vooral met een beetje vegan boter erop, yum. Het smaakt niet specifiek naar bier, in case you were wondering. Het heeft wel iets aparts, het is in ieder geval niet als ‘normaal’ brood. Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Probeer het eens uit! ;)

xoxo2

14 apr 2015 / In de keuken

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy