Ik bakte een bierbrood!
011

Een bierbrood? Daar had ik nog nooit van gehoord! Ik was op een dag op zoek naar een recept voor het avondeten en ergens kwam ik bierbrood tegen. Een makkelijk recept en ik had alles al in huis, dus de beslissing was snel gemaakt: dat ga ik bakken! En een recept voor het avondeten heb ik ook nog gevonden, gelukkig ;-) Oh, ook niet geheel onbelangrijk: het bierbrood was erg geslaagd! Benieuwd naar het recept?

012
010

Dit heb je nodig:

 • 3 cups tarwebloem
 • 1½ eetlepel rietsuiker
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 355 ml bier (ik gebruikte Heineken)
001
005

Dit moet je doen:

 1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
 2. Vet een cakevorm in met wat (vegan) boter.
 3. Mix de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom.
 4. Voeg het bier toe en mix tot het lijkt op een deeg.
 5. Kneed de mix verder tot een mooi deeg.
 6. Dit gaat in de cakevorm en daarna 60 minuten in de oven
003
009
004

Mmm, ik vond het echt erg lekker! Vooral met een beetje vegan boter erop, yum. Het smaakt niet specifiek naar bier, in case you were wondering. Het heeft wel iets aparts, het is in ieder geval niet als ‘normaal’ brood. Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Probeer het eens uit! ;)

xoxo2

gepost op 14/04/2015 in In de keuken

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴