Homemade oatmeal cookies
gepost op 7/04/2012 in In de keuken

Ik hou van bakken! Sinds kort lijkt het wel een hobby van me geworden, haha. Dat mijn baksels soms niet zo goed lukken, daar zal ik het maar niet over hebben ;) Maar! Deze koekjes zijn me in ieder geval wél gelukt! Het zijn hele simpele koekjes, een beetje speciaal gemaakt door wat havermout bij de ene helft en havermout plus cacao bij de andere helft. Misschien een leuk idee voor bij de thee tijdens de paasdagen!

Wat heb je nodig?

 • 200 gram boter
 • 150 gram rietsuiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 ei
 • havermout
 • cacaopoeder

Wat moet je doen?

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Doe de suiker en boter, plus een heel klein beetje zout, in een kom en roer dit door elkaar tot het schuimig is.
 3. Roer het ei door de mix.
 4. Als het ei helemaal goed met de rest is vermengd, voeg je in twee of drie keer het zelfrijzend bakmeel toe. Roer alles door elkaar.
 5. Voeg naar wens havermout toe en maak van de helft kleine bergjes op bakpapier.
 6. Mix door de andere helft wat cacaopoeder en verdeel ook dit mengsel in hoopjes over bakpapier.

Laat de koekjes ongeveer 20-25 minuten bakken op 180 graden. Laten afkoelen… en eet smakelijk! ;)

Ik wens jullie allemaal fijne paasdagen!

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy