Homemade banana bread
gepost op 16/07/2013 in In de keuken

Toen ik laatst een paar bijna overrijpe bananen had liggen, was dat het ideale moment om eens te proberen om bananenbrood te bakken! Ik heb allerlei recepten bekeken, maar uiteindelijk besloot ik te improviseren en mijn eigen recept te bedenken. Wat is dat leuk om te doen! Het recept is suiker-, gluten- en zuivelvrij. Ik hou helemaal niet van banaan, maar dit bananenbrood vind ik heerlijk!

015
013
012

014

Wat heb je nodig?

Ik maakte het bananenbrood in een cakevorm van 25cm (ik gebruikte deze).

 • 1 ¼ cup amandelmeel*
 • 2 rijpe bananen
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • 1 el geraspte kokos
 • 1 tl bakpoeder
 • ¼ cup (biologische) honing
 • ½ cup hele walnoten (later klein maken)

* kan in principe gewoon worden vervangen door ander soort meel, mocht je dat willen.

018
016

Mmm, heerlijk zacht bananenbrood!

Wat moet je doen?

 • Verwarm je oven voor op 180˚C.
 • Roer in een kom het meel, bakpoeder, de kokos en de kaneel door elkaar.
 • Mix het ei erdoorheen.
 • Prak de bananen en mix deze door het mengsel.
 • Mix de honing erin.
 • Breek de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
 • Bak het bananenbrood 45-50 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en een vork of stokje er schoon uitkomt.

Wel even wachten tot het brood goed is afgekoeld voor je het uit de vorm haalt, anders wil ‘ie er niet in één stuk uit… bij mij in ieder geval niet, haha. Koeler blijft ‘ie wat makkelijker heel en kun je er beter plakken van snijden!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden, vooral omdat het m’n eerste recept is dat ik helemaal from scratch heb gemaakt! :)

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy