Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Het allerlekkerste bananenbroodrecept (tot nu toe)
2 jul 2015
002

Bananenbrood is (en blijft!) een van mijn favoriete tussendoortjes die er bestaan. Superlekker, makkelijk om te maken en nog best gezond ook. Oké, dat ligt wel aan het recept dat je gebruikt. Het recept dat ik vandaag met jullie deel ontdekte ik eigenlijk per ongeluk: ik vergat één ingrediënt uit het lijstje dat ik volgde – een best grote hoeveelheid olie -, en het bananenbrood was zelfs lekkerder zónder dan met. Daarom bij deze het recept van mijn goed gelukte ‘mislukte’ bananenbrood!

001
005

Dit heb je nodig:

  • een cakevorm + olijfolie voor invetten
  • 150 gram tarwebloem (of elk ander meel dat je wil gebruiken)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el 5 Spices
  • een snufje (zee)zout
  • 50 gram suiker (ik gebruikte kokossuiker)
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • een handje walnoten
004
009

Dit moet je doen:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Vet je cakevorm in, of beleg deze met wat bakpapier.
  3. Mix alle droge ingrediënten door elkaar (dus: bloem, bakpoeder, 5 spices, zout en suiker).
  4. Prak de bananen in een aparte kom. Roer hier de eieren even doorheen.
  5. Voeg dit prutje dan toe aan je droge ingrediënten en meng goed.
  6. Roer de walnoten (in kleine stukjes, ik breek ze altijd gewoon met m’n hand) door je beslag.
  7. Doe het beslag in je vorm en zet in de oven voor zo’n 25 minuten (afhankelijk van je oven).
  8. Optioneel: leg voor dat je bananenbrood de oven in gaat nog wat hele walnoten bovenop.
007
006

Het bananenbrood heeft ook een beetje weg van kruidkoek. Heel lekker!

xoxo2

2 jul 2015 / In de keuken

TAGS: ,

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy