Hardlopen: mijn vergeten, eerste hardloopdoel
3 mrt 2016 / Hardlopen

Vandaag tijdens mijn hardlooprondje herinnerde ik me ineens iets. Iets wat ik al lang geleden blijkbaar ver weg in een laatje in mijn hersens had verstopt: een hardloopdoel. Beter gezegd, het doel dat ik had toen ik nét begon met hardlopen, deze maand alweer 3 jaar geleden. Het was wat ik toen wilde bereiken als hardloper: elke dag 30 minuten hardlopen.

Toen ik vandaag de 5 kilometer aantikte na 28:29 minuten, besloot ik door te gaan tot 30 minuten. Ineens realiseerde ik me het: dit was mijn bedoeling toen ik net begon met hardlopen! Dat ik ‘gewoon’ elke dag lekker 30 minuten kan hardlopen, zonder al te veel moeite. Of ietsje realistischer: om de dag. Dat doel heb ik – onbewust – uit de weg geschoven omdat 1) 30 minuten achter elkaar lopen niet zo snel lukte als ik wilde (tja, ongeduld hè) en 2) ik last kreeg van een scheenblessure. Daarnaast vormden zich natuurlijk andere doelen in mijn hoofd! Vijf kilometer lopen, tien kilometer, sneller worden, dat soort dingen ;-) Inmiddels loop ik eigenlijk al een tijdje ‘doelloos’. Puur omdat ik hou van hardlopen. Nu heb ik voor maart natuurlijk wel wat doelen op een rijtje gezet en daar blijf ik ook bij! Maar op mijn lijstje met lange termijndoelen staat er nu één: om de dag – wanneer het kan elke dag – minstens 30 minuten hardlopen. Omdat ik het kan en omdat ik het heerlijk vind!

Heb jij hardloopdoelen of loop je puur om het lopen?

xoxo2

«
»Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy