Forest fruit & chocolate sprinkle mini muffins

Toen ik laatst zin had om iets te bakken (zoals elke dag dus, haha), besloot ik te gaan voor minimuffins met zonnebloemolie in plaats van boter: veel gezonder dus! Ik bedacht me dat ik nog een doosje met bosvruchten in de vriezer had liggen, dus die gingen er doorheen! Net als het restje pure hagelslag (suikervrij) dat ik nog had liggen ;) Ik heb de muffins gemaakt in mijn muffinmaker (ik heb er een van Xenos, je hebt ze ook bij de Blokker), superhandig ding! De kleur van de muffins is een klein beetje apart, maar dat komt door de combinatie van het fruit, de hagelslag en de olie ;)

Wat heb je nodig?

 • 6 eetlepels zonnebloemolie
 • 250 gram bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 120 gram (riet)suiker
 • plusminus 130 gram kleingesneden bosvruchten (of fruit naar keuze!)
 • een beetje hagelslag (optioneel)
 • 2 eieren, licht losgeklopt
 • 250 ml melk (ik gebruikte sojamelk)
 • 1 theelepel vanillearoma
 • fijngeraspte schil van ½-1 citroen

Wat moet je doen?

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden (of als je een muffinmaker gebruikt: zet deze aan)
 2. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout boven een kom en roer hier de suiker en het fruit door.
 3. Klop/mix de eieren samen met de melk, de zonnebloemolie, het vanillearoma en het citroenraspsel in een aparte kom.
 4. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet de vloeibare hierin.
 5. Roer alles door elkaar tot het nét goed gemengd is. Niet te lang!
 6. Bak ze 20 minuten in de oven of ongeveer 15 minuten in de muffinmaker.

Het waren niet mijn beste muffins ooit, helaas. Wel lekker hoor! Anders zou ik het recept natuurlijk niet delen ;) Wat vinden jullie trouwens van de minicakevormpjes? Schattig, hè? Ik vond ze bij de Jamin!

gepost op 31/05/2012 in In de keuken

TAGS: , , , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴