Easy summer salad with mozzarella & blueberries
gepost op 21/06/2012 in In de keuken

Laatst was ik op zoek naar een saladerecept met fruit erin. Ik wilde eens wat nieuws proberen! Ik kwam op Smulweb een recept tegen voor een salade met blauwe bessen en mozzarella. Dat leek me wel wat! Het is een lekkere salade geworden (m’n vader is een grote fan), al had er naar mijn smaak wat minder olijfolie in gehoeven. Ik heb voor jullie de hoeveelheid olijfolie in het verminderd, dan kun je altijd naar smaak wat meer toevoegen ;)

Wat heb je nodig?
 • veldsla
 • olijfolie (ongeveer 2 eetlepels – naar smaak)
 • mozzarella
 • blanke amandelen
 • een bakje blauwe bessen
 • 1 citroen
 • bosuitjes
 • optioneel: perziken – ik heb ze uiteindelijk niet gebruikt omdat ze nog niet rijp genoeg waren!
Wat moet je doen?
 1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
 2. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
 3. Het citroensap roer je met de olijfolie tot een dressing, hier voeg je de citroenrasp aan toe.
 4. Snij de mozzarella in reepjes en schep deze door de dressing.
 5. Doe de sla op je bord en knip hierboven een paar bosuitjes (naar smaak).
 6. Strooi de bosbessen, mozzarella + de dressing en de amandelen over de salade.

Lijkt het je wat, een salade met fruit en kaas? ;)

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy