Currently reading: The Help
22 feb 2011 / Boeken

Laatst kocht ik weer eens een paar nieuwe boeken, waaronder The Help, geschreven door Kathryn Stockett. In het Engels, want dat lees ik het liefst :). Ik had eigenlijk nog nooit van het boek gehoord, maar de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig. Ik ben nog niet ver in het boek, maar tot nu toe ben echt onder de indruk. Dit is weer eens wat anders dan de chicklits die ik normaal lees. Kijk/lees even mee:

Dit staat er op de achterkant:

“Aibileen is a black maid in 1962 Jackson, Mississippi, raising her seventeenth white child. She’s always taken orders quietly, but lately it leaves her with a bitterness she can no longer bite back. Her friend Minny has certainly never held her tongue, or held on to a job for very long, but now she’s working for a newcomer with secrets that leave her speechless. And white socialite Skeeter has just returned from college with ambition and a degree but, to her mother’s lament, no husband. Normally Skeeter would find solace in Constantine, the beloved maid who raised her, but Constantine has inexplicably disappeared.

Together, these seemingly different women join to work on a project that could forever alter their destinies and the life of a small town – to write, in secret, a tell-all book about what it’s really like to work as a black maid in the white homes of the South. Despite the terrible risks they will have to take, and the sometimes humorous boundaries they will have to cross, these three women unite with one intention: hope for a better day.”

Ik ben heel erg benieuwd naar de rest van boek. Ik laat nog weten wat ik ervan vond!

Het boek is in het Nederlands vertaald en gepubliceerd onder de titel “Een keukenmeidenroman” (vind ik persoonlijk niet zo’n mooie titel eigenlijk).

Kende jij dit boek al of heb je ‘m al gelezen? (zo ja, wat vond je ervan?)

xoxo2

«
»© Alyssaa.nl 2006-2020 // Naar boven