Cooking dinner: baguettes with mozzarella and tomato

Zo’n twee weken geleden maakte ik voor school een inspiratiemoodboard over Barcelona. Tijdens mijn onderzoek naar trends in de Spaanse stad – op culinair gebied – kwam ik een typisch Spaans broodje tegen: de “Pan con tomate”, oftewel ‘tomato bread’. Het leek me superlekker, dus besloot ik zelf zulke broodjes te creëren als avondeten (al heb ik het misschien net wat anders gedaan dan ‘hoort’).

Wat heb je nodig?

  • tomaten
  • mozzarella
  • rucola
  • (rode) ui
  • knoflook
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • en natuurlijk: stokbrood

Wat moet je doen?

  • Maak allereerst een ‘mix’ van olijfolie, een beetje rozemarijn en een (half) teentje knoflook, geperst. Hiermee smeer je vervolgens het stokbrood in.
  • Snij de tomaat en mozzarella in stukjes, pel en snij de ui in stukjes (maakt niet uit hoe groot of klein)
  • Beleg je stokbrood met de rucola, tomaat, mozzarella en ui. Klaar om in de oven te doen!
  • Doe de broodjes in tot 200 graden voorverwarmde oven en bak ze tussen de 6 en 10 minuten (afhankelijk van je oven!).
  • Eet smakelijk!

Mmm, ik hou hier echt van! Ik ben sowieso fan van lekker belegde broodjes, maar door het olijfoliemengsel en door ze te bakken in de oven zijn deze stokbroodjes extra lekker!

Wat zit er op jouw favoriete (stok)broodje?

xoxo2

«
»




Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴