A (first) look at my Filofax planner

filofax

Eindelijk heb ik een Filofax-agenda! Ik heb uren besteed aan het kijken van filmpjes waarin mensen hun agenda en inrichting lieten zien én aan het bekijken van de verschillende formaten, uitvoeringen en kleuren die er mogelijk zijn. En er is veel mogelijk! Een Filofax-agenda biedt je de kans om je planner precies zó in te richten als jij wilt; je bedenkt zelf wat je achter welk tabblad wilt, hoeveel je er daarvan wilt en je kunt het altijd weer veranderen. Heel handig! En dat heb ik nog niet gehad over het leukste: het versieren, haha! Stickers, washitape, sticky notes… het kan allemaal. Anyway, ik wilde jullie graag laten zien hoe mijn Filofax eruit ziet! Het is een first look, een andere keer zal ik uitgebreid ingaan op mijn indeling!

058

061

059

056

055

053

047

045

044

046

052

051

054

Ik moest natuurlijk even een detailfoto van mijn verjaardag erbij doen! ;-)

Ik heb een Filofax in het Personal-formaat (de agenda zelf is ongeveer 13,5 x 18,5 cm), in de Saffiano-uitvoering (het materiaal met die subtiele schuine streepjes) en ik heb de mijne in de kleur Aqua. Ik kocht de agenda via eBay; dit model is niet meer in de maak. Hij kostte me inclusief verzending omgerekend ongeveer 38 euro – met inhoud (= 6 tabbladen, agenda 2014, infopagina’s, notitieblaadjes, liniaal, doorzichtig envelopje en 2 doorzichtige plastic blaadjes). Ik ben er helemaal verliefd op! Ik denk dat mijn Filofax vaste gast op mijn blog gaat worden… ;-)

Wat vind jij ervan? En wat voor agenda gebruik jij?

xoxo2

39 thoughts on “A (first) look at my Filofax planner
Jump to comment form

 1. Ik heb een simpele kleine Moleskine. Filofaxen (en dan vooral dat versieren) zou ik namelijk niet een jaar lang volhouden ;) Mijn decoratie bestaat uit met verschillende kleuren pen schrijven, haha.

 2. Superleuk! Ik vind het echt top dat je er nu ook eentje hebt, verslavend hè :). Ben er zelf in ieder geval super blij mee! Je hebt ‘m heel leuk en strak aangekleed, ik vind die washi tape met roze/witte grafische print superleuk. Waar heb je die vandaan ;)?

 3. Ik vind het heel leuk om te zien bij anderen, maar zelf zou ik dit nooit doen. Veel te druk, en het kost me teveel tijd haha. Maar keep on going, want foto’s van anderen vind ik dus wel leuk!

 4. Ja maar, ja maar ALYSSA!!! Nu kan ik helemaal niet meer negeren dat ik ‘m zo mooi vind. Alles wat jij fotografeert ziet er zo mooi uit dat ik het hebben. Hij is gewoon heel mooi. En oeh, bijna je verjaardag! :)

 5. Aan de ene kant vind ik het harstikke leuk, maar aan de andere kant snap ik de hype niet helemaal. Hahaha. Misschien ben ik gewoon een beetje vaag. Ik vind die van jou wel een heel gaaf kleurtje hebben zeg.

 6. Ziet er heel tof uit! Nou wil ik ook een Filofax! Maarja, dat is ook wel een beetje de hype. Ik zie ze echt overal langskomen ^^. Je hebt er echt een leuke creatie van gemaakt! En de kleur agenda vind ik ook heel mooi – love turkoois!

 7. Wat een mooie agenda! Ik zelf gebruik eigenlijk helemaal geen agenda. Op mijn werk heb ik de outlook agenda, daar zet ik ook dingen als tandartsafspraken in. De rest doe ik allemaal uit het hoofd :)

 8. Oh dat vind ik zo leuk! Ik ben ook echt zo’n planner en ben vaak langer bezig met lijstjes maken en plannen, dan met opdrachten zelf. Is nog wat voor mij zoiets haha.

 9. Ziet er heel leuk en creatief uit moet ik zeggen, al is dit veel te chaotisch voor mij. Ik heb een simpele poezenagenda, en daar vind ik het al moeilijk om me er toe te zetten om erin te kijken haha.
  Mooie foto’s trouwens, inspirerend!

  -Confessions of a blonde

 10. Super leuk ;)
  Ik heb ook al sinds jaren een paarse filofax :D erg handig dat je hem gewoon ieder jaar weer kan gebruiken ;)
  groetjes
  Rebecca
  icing-sugar.net

 11. Hij ziet er heel erg mooi uit!
  Ik ben ook altijd gek geweest van agenda’s. En op mijn vorig werk had ik het ook echt nodig! Nu ik thuis ben, gebruik ik geen agenda meer, ik heb er eentje, maar die ligt maar een beetje stof te verzamelen. Voor de afspraken die ik heb, gebruik ik nu de kalender en mijn gsm. Maar oh, ik ben toch een beetje verliefd op je filofax! Hoewel ik het toch een beetje prijzig vind…

 12. Wauw, wat een leuke agenda! Het zou alleen helemaal niks voor mij zijn, want mijn agenda is altijd één grote puinzooi en ik raak vaak één kleur na een jaar al weer zat. Ik houd het maar gewoon bij de goedkope exemplaren. :p Wel ben ik benieuwd naar hoe je dit indeelt enz.

 13. Hij is zo leuk en die kleur is echt prachtig! Ik zelf heb een simpele agenda die ik heb gekocht bij een of ander winkeltje. Maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Ik doe alles in mijn telefoon. Ik wil mezelf wel aanleren om weer een agenda te gebruiken.
  Liefs,
  Michelle

 14. Super leuk om je filofax eindelijk te zien!
  Ik zelf ben begonnen met een personal van de orginal serie. Maar sinds vorige week heb ik een A5 van de paperchase. En ik moet zeggen dan de grote van de A5 mij heel erg bevalt! Dus ik denk dat ik verloopig daar bij blij. Al moet ik nog wel even iets verzinnen voor mijn filofax.. Ook heb ik nog een Kikki.k planner die ik eerst als dankbaarheid dagboek gebruikte maar sinds kort vergeet ik steeds te schrijven..

 15. heel erg leuk gedaan! ik heb ooit een kleintje gekocht, maar die was te onhandig om in te schrijven, vanwege de ringen.. dit ziet er wel heel erg praktisch uit :)
  xo, cheyenne

 16. Hij ziet er mooi uit. Sterker nog door je eerdere foto’s had ik er bijna een gekocht, maar ik heb het toch maar niet gedaan. Notitieboekjes gebruik ik veel, maar mijn agenda zit in mijn phone.

 17. Wat een super leuk idee zeg! Lijkt me heerlijk om zo’n zelf geknutselde agenda te hebben. Het zou erg leuk zijn, als ze er ook schoolagenda’s van hebben! Weet jij dat toevallig? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>