5 tiny changes

Gister las ik deze post op The Change Blog (een hele inspirerende blog trouwens, zeker een kijkje nemen!) en ik besloot niet alle, maar een aantal van deze tiny changes te gaan uitvoeren. Ik heb er uiteindelijk vijf uitgekozen en er een beetje een eigen draai aan gegeven. I’ll keep you updated on the progress!

1. Eat a piece of fruit with lunch, every day.
Ik wil zorgen dat ik altijd fruit in huis heb en dan sowieso appels, die zijn lekker makkelijk om mee te nemen. En die vind ik lekker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bananen (eww). Dus ik ga niet per sé fruit bij de lunch eten, maar wel elke dag.

2. Go to bed half an hour earlier and aim for eight hours’ sleep.
Een halfuur eerder lijkt me geen slim plan, aangezien ik gemiddeld zo rond 12/1 uur ga slapen, soms zelfs later. Ik wil wel zorgen dat ik in ieder geval elke nacht zo’n 8 uur slaap krijg, dat wordt dus mijn doel.

3. Keep your work space tidy.
Als mijn bureau helemaal netjes en leeg is, vind ik het ook veel makkelijker om te beginnen met – bijvoorbeeld – het maken van huiswerkopdrachten. Dus als ik nou gewoon altijd mijn werkplek opruim, maakt dat het makkelijker om een begin te maken! En zo erg is het helemaal niet om spullen gelijk weer op te ruimen als ik ze niet meer nodig heb…

4. Pack your lunch for work instead of buying sandwiches out.
Oh oh. Tegenwoordig lijk ik wel verslaafd aan het kopen van eten overal en nergens (en dan vooral op stations… daar kom ik dagelijks). Heel slecht voor m’n portemonnee! Laat ik voortaan gewoon thuis iets meer tijd besteden aan het maken van een lekkere lunch (of iets dergelijks), dan dat ik weer eens ‘makkelijk’ (en dus duur) doe!

5. Spend five minutes in quiet thought, prayer or meditation every morning.
Dit wordt het voor mij: een rustmoment inlassen elke dag. Ik heb het al vaker genoemd, dat ik bijvoorbeeld elke dag 15 minuten niks wilde gaan doen, om een beetje rust in m’n hoofd te creëren als ik het nodig heb. Oké, 15 minuten is toch best veel, dus ik hou het maar bij 5 minuten. Niet specifiek ’s ochtends, in plaats daarvan (minstens) één keer per dag. Gewoon even helemaal niks.

Zijn er tiny changes die jullie ook zouden doen?

xoxo2

gepost op 16/02/2011 in Lifestyle + Lijstjes

TAGS: , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴