10 healthy breakfast recipes
25 jul 2014 / In de keuken, Lijstjes
collage

Het ontbijt blijft voor mij mijn meest favoriete maaltijd van de dag! De laatste tijd maak ik vooral veel smoothies, maar er zijn natuurlijk veel meer opties als het op het ontbijt aan komt! Ik zit nu gewoon even in een bananensmoothies-fase ;-) Maar pannenkoeken als ontbijt? Daar zeg ik ook geen nee tegen. Ik heb inmiddels een grote verzameling ontbijtrecepten, mijn 10 favorieten heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

1. Havermoutpannenkoek met Griekse yoghurt en blauwe bessen. Dit is een leuke manier om je havermout eens in een andere vorm te eten! Het is zo’n heerlijke, dikke maar luchtige pannenkoek en de combinatie met de yoghurt en de bessen vind ik goud. Ook heerlijk met wat ahornsiroop eroverheen!

2. Roze frambozenpannenkoeken. Voor de echte roze-liefhebbers ;-) Frambozen-kaneelpannenkoekjes, natuurlijk extra lekker met frambozen (bevroren of vers) erbij. Nog wat Griekse yoghurt en kaneel erop maakt het helemaal af!

3. Havermoutpap met amandelmelk. Lange tijd is het het enige geweest wat ik ’s ochtends wilde eten: een havermoutpapje! Er zijn ook eindeloos veel combinaties mee te maken, dit recept is één van mijn favoriete en meestgebruikte recepten.

4. Zoete spinazie- en kokospannenkoeken. Een experiment dat heel erg geslaagd was! Om de pannenkoeken extra gezond te maken, deed ik wat spinazie door het beslag. Ziet er natuurlijk ook heel tof uit, zulke felgroene pannenkoekjes als ontbijt.

5. Chocoladepannenkoeken met rood fruit. Wat ik echt hemels vind bij (ontbijt)pannenkoeken? De combinatie bessen + ahornsiroop. Fris en heerlijk zoet, zo ook op deze stapel chocoladepannenkoeken!

6. Bananenbrood. Ik had een paar overrijpe bananen in huis en wilde wat bakken. Wat kun je dan beter maken dan een bananenbrood? Ik maakte dit recept from scratch en het was heerlijk. Lekker, een dikke plak als ontbijt!

7. Courgette-dadelbrood. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar dit is echt een heerlijk recept. De courgette heeft niet veel smaak, maar zorgt voor een lekkere textuur van het brood. Extra lekker in de ochtend met een beetje dadelstroop!

8. Smoothie met spinazie, rood fruit en sinaasappelsap. Natuurlijk kunnen de smoothies niet missen in mijn lijstje ontbijtrecepten! Om zo’n ontbijt extra gezond te maken, gebruik ik er graag spinazie in. Is bijna niet te proeven, trust me!

9. Bananen-bessensmoothie. Bananen zijn tegenwoordig onmisbaar in mijn leven! Nooit gedacht dat die dag zou komen ;-) Alleen bananen in een smoothie is erg lekker, maar de combinatie bessen-sinaasappelsap-kiwi-banaan is zelfs nog beter!

005

10. ‘Mojito’-smoothie. Voor de groene smoothie-fans onder ons! Dit is een heerlijk frisse smoothie, ideaal voor op een warme zomerochtend. Ook weer een goede manier om je groente binnen te krijgen, want de spinazie mag niet missen hier ;-)

xoxo2

«
»© Alyssaa.nl 2006-2020 // Naar boven